Sigur nu stiai asta! INTELIGENTA se mosteneste de la mama, si nu de la tata. Vezi aici ce spun SPECIALISTII…

de Distractify adaugat cu 154 de zile in urma


Share on Facebook

Persoanele destepte ar trebui sa le multumeasca mamelor, pentru ca, potrivit celor mai recente studii in domeniu, acestea sunt responsabile pentru transmiterea genelor care determina inteligenta. Asadar, stereotipurile legate de gen, care au existat secole intregi, sunt pe cale sa dispara. Femeile singure care vor sa aiba un copil inteligent nu trebuie sa caute un castigator al premiului Nobel, pentru ca ele sunt cele care vor da mai departe mostenirea intelectuala, conform psychology-spot.blogspot.ro.

La baza acestei teorii sunt asa numitele "gene conditionate", care se manifesta diferit in functie de origine. In principiu, radacinile acestor gene pot fi descoperite si chiar daca sunt active sau nu. Interesant este faptul ca genele conditionate functioneaza numai daca provin de la mama. Daca aceeasi gena este mostenita de tata, se dezactiveaza. In mod evident, alte gene functioneaza invers, adica se activeaza numai daca vin de la tata.

GENELE MAMEI SE DUC DIRECT LA CORTEXUL CEREBRAL, IAR CELE ALE TATALUI LA SISTEMUL LIMBIC

Cu totii stim ca inteligenta are o componenta ereditara, dar pana acum cativa ani credeam ca aceasta se transmite in mod egal de la ambii parinti. Cu toate acestea, mai multe studii arata ca cei mici vor mosteni inteligenta de la mama, pentru ca genele inteligentei se afla in comozomul X.

 Articolul continua in pagina urmatoare cu STUDII NOI DESPRE CUM SE TRANSMITE INTELIGENTA


Page 1 from 3

loading...