Oamenii de stiinta explica: “Iata ce simti cu un minut inainte de moarte”

Se stie ca orice inceput are si sfarsit. Asa este si viata. Multi dintre noi am vazut oameni dragi plecand din aceasta lume si chiar ne-am pus intrebarea…oare ce se intampla inainte de a muri. Aici intervine credinta, religia si sunt multe zvonuri legate de acest subiect. Iata ca expertii in domeniu au venit cu un raspuns demonstrat stintific. Conform American Chemical Society , sentimentul trait inainte de moarte este comparat cu sentimentul trait atunci cand te uiti la un film de groaza foarte infricosator. Ei au constatat ca in ambele cazuri creierul reactioneaza la fel.

Teama(frica) – de fapt, este cea care ne pregateste sa reactionam atunci cand suntem in pericol. Senzaţia de frica determina oamenii sa reacţioneze sau sa fugă. Este un mod de alertare a minţii şi a corpului ca exista un pericol, dar este şi un un proces chimic care permite organismului să ia măsuri ca să se pună în siguranţă. Informaţiile senzoriale sunt trimise prin sistemul nervos central şi în talamus, care funcţionează ca o centrală. Apoi sunt transmise în alte părţi din creier. Acest tip de informaţii fac iniţial o persoană să se sperie şi apoi se treacă la faza la care aceasta este gata să reacţioneze. Daca acest lucru nu se intampla, oamenii incep sa tipe.

Tipetele nu sunt percepute cu aceeasi parte a creierului. Cand auzim pe cineva ca tipa, sunetul trece de la urechile noastre la acea parte a creierului numita amigdala. Acum iti imaginezi ca esti intr-un film de groaza si cineva te  urmareste cu un topor sa te omoare.Incepi sa tipi, dar asta nu te ajuta.

Urmatoarea etapa este durerea. In cazul in care tipetele nu ajuta si criminalul se afla in continuare in urmarire vei simti durere. Aceasta informatie va fi transmisa la creier ca ceva foarte rau se intampla. Talamusul incearca sa determine creierul sa faca ceva ca sa opreasca o noua ranire.

Criminalul te va prinde si te va injunghia in gat, inima nu mai functioneaza, respiratia se opreste. Aceasta este moartea clinica. In acelasi timp creierul continua sa lucreze. Conform expertilor, creierul este cuprins de un val de activitate finala. De aceea unii oameni care au fost in moarte clinica au spus ca au vazut lumina puternica, alte persoane. In cazul in care nu se intervine de urgenta si creierul se va opri din lucru si va interveni moartea biologica.

Ce se intampla dupa ce intervine moartea biologica nimeni nu stie.

Sursa: supertastyrecipes.com via andreilaslau.ro