O batranica voia sa isi cumpere o rochie pentru nunta nepoatei sale. Insa uite ce a urmat

Cu ochii plecati si mainile stranse pe o geanta veche din piele, o batranica statea in pragul unui magazin de rochii elegante. Vanzatoarea s-a uitat atent la ea, studiind-o din cap pana-n picioare: pantofi vechi cu tocuri din metal, o mica gaura in dresul de culoarea piciorului, o geanta de piele in mana, o rochie sifonata de aproape 15 ani vechime si un par alb, ascuns sub un batic. Nu era o clienta obisnuita a acestui magazin. Ea s-a apropiat de batranica si, cu un zambet fortat, a intrebat: “Pot sa va ajut cu ceva?”

Femeia in varsta a zambit si a soptit: “Da, am nevoie de o rochie.”

Cei de la securitate au zambit… apoi, din spate, a venit o alta tanara care, atunci cand a vazut batranica, si-a grabit pasii si a raspuns: “Asteptati aici. Imediat scoatem cateva tinute pentru dumneavoastra.”

S-a uitat catre colega ei si a dat din cap, apoi a continuat: “Cu ce va pot ajuta?”

“Singura mea nepoata se casatoreste. Am nevoie de un costum complet pentru nunta. Vreau ca ea sa fie mandra de mine. Spuneti-mi, va rog, ce ar trebui sa port si cat ma costa.”

“Vreti sa spuneti ca aveti nevoie de un consultant, nu?”

Batranica a dat din cap si a urmat femeia catre usa din spatele magazinului, unde a intrat intr-o camera incarcata de haine fancy.

“De ce ai adus-o aici?” – a intrebat tanara consultant fara ca batranica sa auda.

“Vrea sfatul tau.” – a zambit vanzatoarea. Apoi s-a intors si a plecat.

Consultantul a incercat sa isi pastreze calmul; a rugat batranica sa ia loc, apoi a scos o mica agenda si un pix.

“In primul rand, trebuie sa stiu cati bani aveti.”

Era nerabdatoare sa termine cu aceasta gluma si sa se ocupe de adevaratii clienti.

“Am economisit bani pentru acest costum inca de la logodna lor. Au spus ca se casatoresc inca din primavara anului trecut. Nepoata mea mi-a trimis si biletul de avion, asa ca acum pot cheltui banutii pe ceva frumos de purtat.”

Mana ei imbatranita a scos un plic mototolit.

“Cred ca am 70 de lei aici. Ii puteti numara daca vreti. Vreau sa ii cheltuiesc pe toti.”

Tanara consultant a numarat rapid banii, apoi a zis: “De fapt, sunt 72 de lei. Poate ca ar trebui sa vizitati magazinul nostru de la subsol. Acolo preturile sunt mai mici si puteti gasi o tinuta si cu 50 de lei.”

Sursa: kudika.ro via andreilaslau.ro