6 sfaturi să-ți reziste rujul mai mult

Rujurile pot avea diferite funcţiuni sau calităţi cum ar fi strălucirea, culoarea, întreţinerea, textura, transparenţa sau transluciditatea şi, nu în ultimul rând… rezistenţa.

Toate aceste calităţi nu se pot regăsi într-un singur tip de ruj, însă puţine femei cunosc acest lucru; un ruj este achiziţionat de obicei mai mult pentru culoarea să decât pentru ceea ce oferă el. Se poate întâmplă că rujul în culoarea preferată să fie foarte clasic, deci nu şi foarte rezistent, sau se poate întâmplă că rujul să fie creat special penttru rezistenţă şi totuşi să apară nemulţumiri la adresa lui.

1. Pune o picătură de fond de ten şi pe buze şi întinde bine pentru a crea o baza de machiaj şi pentru buze.

2. “Sărută” un şerveţel după ce te-ai dat cu ruj. Asta ajută că pigmentul să se fixeze mai bine pe piele şi astfel să rămână acolo mai mult timp.

3. Foloseşte o pudră fină taranslucidă pe care poţi să o aplici şi peste buze, deşi, în funcţie de calitatea produsului, poţi rămâne cu o senzaţie ciudată de uscăciune.

4. Conturarea buzelor că să reziste rujul. Folosirea unui creion pentru conturarea buzelor va duce la o rezistenţă crescută a culorii rujului. Nu este neapărat nevoie să potriveşti culoarea creionului cu cea a rujului, poţi chiar să foloseşti un creion de buze nude. Un alt mod prin care poţi să faci rujul să reziste mai mult este folosirea creionului pentru a a colora buzele, că un substrat înainte de aplicarea rujului, în acelaşi fel în care este pregătit un perete înainte de vopsire. Acest procedeu nu este recomandat persoanelor care au buzele uscate.

5. Consumarea băuturilor cu un pai. Am observat cu siguranță cu toate că atunci când bem dintr-un pahar, după ce am aplicat rujul, rămâne pe el o urmă a buzelor, lucru tatât inestetic, cât şi neplăcut pentru personalul din restaurante, care trebuie să spele paharele. Cea mai bună metodă de a te bucura de o băutură și de a lăsa rujul intact pe buze este utilizarea unui pai, dacă bei apă, suc sau un cocktail.

6. Folosirea unui ruj rezistent. Multe game de produse cosmetice au disponibile rujuri care rezistă mai mult pe buze. Acestea poate că nu rezistă la fel de mult precum pretind, însă aceste produse pot fi răspunsul pentru multe dintre noi la întrebarea cum poți face să-ți reziste rujul mai mult. Dezavantajul acestor formule este că acestea pot usca buzele, așa că dacă aveți buzele uscate, este mai bine să le evitați. Încercați celelalte trucuri în locul lor.