16 utilizări surprinzătoare ale apei de gură

Știai că apa de gură are o mulțime de alte utilizări în afară de curățarea orală și reîmprospătarea respirației tale? Proprietățile sale antiseptice și antifungice pot fi de ajutor în mai multe contexte, de la tratarea acneei, la curățarea sticlei.

Iată așadar, 16 dintre cele mai suprinzătoare utilizări ale sale:

1.Elimină mirosul

După ce ai tăiat ceapă, usturoi sau pește, pune puțină apă de mâini pe palme.

Aplică apă de gură peste picioare după dduș pentru a preveni mirosul neplăcut.

2. Ajută la tratarea ciupercilor de pe unghii și picioare

Amestecă 2 părți egale de apă de gură și oțet. Umezește puțină vată tamponează pe zonele afectate de 2-3 ori pe zi. Dacă faci asta constant, vei vedea îmbunătățiri în câteva săptămâni.

3. Previne mătreața

Proprietățile sale antifungice contribuie la prevenirea mătreții. Înainte de a face baie, amestecă o parte apă și o parte apă de gură. După ce te-ai spălat pe cap cu șamponul tău obișnuit, toarnă acest amestec, stai câteva minute, apoi clătești.

4. Reduce efectul înțepăturilor de efecte

Înțepăturile de insecte sunt foarte somune și enervante. Tamponează cu o bucată de vată înmuiată în apă de gură zonele afectate și gata. Reduce mâncărimea și usturimea.

5. Toner facial

Dacă ți s-a terminat tonerul facial, poți folosi apă de gură. Nu doar că îndepărtează excesul de machiaj și murdăria, dar luptă și împotriva coșurilor. Nu folosi apă de gură dacă ai o piele sensibilă la chimicale.

6. Previne infecțiile

Dacă ai un nou piercing sau tatuaj, apa de gură va contibui la vindecarea mai rapidă a pielii și la prevenirea infecțiilor. Aplică apă de gură pe zonele afectate în fiecare zi.

7. Previne vânătăile

Pentru a te salva de o vânătaie neplăcută (sau să reduci una), înmoaie puțină vată în apă de gură și tamponează zona afectată.

8. Poate fi un deodorant bun

E un truc util de a scăpa de o situație stânjenitoare. Aplică subraț apă de gură cu ajutorul unui disc demachiant.

9. Previne păduchii

Apa de gură e eficientă și în omorârea păduchilșor. Spală-te pe cap cu aceasta și la-o să acționeze 15-20 de minute, apoi clătește.

10. Relaxează picioarele

Dacă ai picioarele obosite, pune-le în apă caldă cu 2-3 căpăcele de apă de gură și stai 15 minute.

11. Curăță sticlele

Curățarea sticlelor în interior și îndepărtarea mirosurilor poate fi o provocare. Poți să eviți asta prin turnarea unei părți de apă de gură și a 3 de apă în sticlă. Lași peste noapte și gata.

12. Curăță periuța de dinți

Apa de gură are proprietăți antiseptice, așa că e perfectă pentru curățarea periuței de dinți. Doar scufund-o în apă de gură pentru câteva minute, iar apoi clătește-o cu apă fierbinte.

13.  Curăță sticla și paharele

Aplică apă de gură și apoi șterge cu o cârpă moale.

14. Curăță baia

Pentru a scăpa de germenii și mirosurile din zona toaletei, toarnă jumătate de pahar de apă de gură și las-o să acționeze o oră. Apoi freacă cu peria de toaletă și clătește.

15. Ții insectele departe

Insectelor nu le place mirosul de mentol, așa că pulverizează în locurile în care ele s-ar putea ascunde un amestec format din o parte apă de gură și o parte apă.

16. Îți ține plantele proaspete

Pune în vaza de flori pună apă de gură. Acest lucru îți va menține florile proaspete mai mult timp.