10 semne SIGURE ca esti INSARCINATA

de Distractify adaugat cu 133 de zile in urma


Share on Facebook

Tu stiai sa recunosti aceste semne?

Exista femei care sustin ca pot sa isi dea seama singure atunci cand sunt insarcinate. Nu este vorba neaparat despre o stiinta exacta, ci despre niste mici semne pe care unele femei le-au invatat si pe care stiu sa le recunoasca. In momentul in care o femeie ramane insarcinata, corpul ei incepe sa se schimbe, pregatindu-se pentru a putea creste un copil în interiorul sau asa ca, tot ceea ce trebuie sa facem este sa invatam sa descoperim si recunoaste aceste schimbari.

# 1. Nivelurile hormonilor cresc in timpul sarcinii, in special cel al estrogenului si progesteronului.

Cresterea acestor doi hormoni va scadea sau opri complet sangerarile menstruale. Din acest motiv hemoragia se opreste în timpul sarcinii.

# 2. Varsaturile din timpul sarcinii nu sunt prezente doar dimineata.

Acesta ar putea fi motivul pentru care cei mai multi oameni confund? greturile de dimineata cu intoxicatia alimentara. Sarcina cauzeaza incetinirea digestiei.

# 3. Cele mai multe femei simt c? sanii lor sunt foate sensibili in timpul menstruatiei, ins? acest lucru se agraveaza in cazul sarcinii.

Hormonii nu fac sanii doar sa fie mai mari, ci de asemena si sensibili la atingere. S? fiti pregatite pentru cresterea acestora pe tot parcursul sarcinii.

# 4. Ai crampe menstruale desi nu esti în acea perioada a lunii

In cazul in care ovulul fertilizat se ataseaz? de mucoasa uterului, are loc sangerarea cauzata de implantare. Aceasta sangerare insa va fi minora, spre deosebile de crampele severe ce o vor insoti.

# 5. Vei merge la baie foarte des!

Fie ca este vorba de mers pe timp de noapte sau in timpul zilei, baia va fi camera cel mai vizitata din casa. Organismul produce mai mult sange, ceea ce face ca rinichii sa lucreze cu sarguinta pentru a-l filtra. In consecinta, vezica urinara se va umple in mod constant.

# 6. Poti sa adormi aproape oriunde si oricand.

Corpul tau va lucra extrem de mult pentru a se pregati de venirea copilului, asa ca va necesita mai multe reprize de odihna decât de obicei.

# 7. Ti se face foame in mijlocul nop?ii.

Cu siguranta dezvolti un apetit pentru anumite tipuri de produse alimentare, cum ar fi deserturi sau lucruri acre, insa aceste pofte vor aparea in cele mai ciudate momente.

# 8. Ceea ce ti se parea delicios saptamana trecuta, acum iti face greata!

Desi medicii nu sunt 100% sigur ce cauzeaza o aversiune fata de anumite mirosuri sau gusturi, se crede ca acest lucru apare din cauza nivelului ridicat de progesteron. Cele mai multe femei se simt mai bine in cel de-al doilea trimestru de sarcina. Pentru altele, aversiunea fata de anumite mirosuri se mentine pe tot parcursul sarcinii.

# 9. Vei avea senzatia de ameteala desi esti pe o suprafata plata

In primul trimestru al sarcinii, ametelile sunt cauzate de scaderea tensiunii arteriale. Progesteronul determina largirea vaselor sanguine ?i relaxarea acestora, prin urmare, fluxul de sange este mai lent, asa ca vei ameti mult mai repede.

# 10. Vei observa o linie subrire si intunecata intre burta si zona pubiana.

Aceasta linie, numita si linea negra a fost intotdeauna acolo, dar se va inchide la culoare pe timpul sarcinii din cauza nivelului ridicat de hormoni. Aceasta dispare de obicei dupa na?tere.

 loading...